Bereidingswijze
Cashewnoten in fijne stukjes hakken en deze in een hete droge koekenpan roosteren en daarna af laten koelen.
Bouillon aan de kook brengen met het geschilde en in stukken gesneden stukje gemberwortel, de anijssterren, het kaneelstokje en de gepelde en geplette knoflookteentjes. Na 15 minuten zachtjes koken de bouillon door een fijne zeef gieten. Bouillon opnieuw aan de kook brengen met 3/4 van de cashewnootstukjes. 10 minuten zachtjes koken en de bouillon dan pureren met een staafmixer en daarna de cashewbouillon nog door een fijne zeef drukken. De prei schoonmaken en in zeer dunne schuine ringetjes snijden. De shii take schoonvegen en in reepjes snijden.
De uiteinden van de peper snijden, het pepertje tussen de handen rollen zodat de superhete zaadjes eruit rollen. Daarna het pepertje in dunne ringetjes snijden.
Cashewbouiilon weer aan de kook brengen met de shii take, prei, pepertje en taugé en alles 2 minuten doorkoken. Dan de kokosmelk, sherry, gembersiroop, rest van de stukjes cashewnoot, kipreepjes en klein gesneden Amoy noedels toevoegen. Alles doorwarmen en op smaak brengen met zoute sojasaus
Bouillon aan de kook brengen met het geschilde en in stukken gesneden stukje gemberwortel, de anijssterren, het kaneelstokje en de gepelde en geplette knoflookteentjes. Na 15 minuten zachtjes koken de bouillon door een fijne zeef gieten. Bouillon opnieuw aan de kook brengen met 3/4 van de cashewnootstukjes. 10 minuten zachtjes koken en de bouillon dan pureren met een staafmixer en daarna de cashewbouillon nog door een fijne zeef drukken. De prei schoonmaken en in zeer dunne schuine ringetjes snijden. De shii take schoonvegen en in reepjes snijden.
De uiteinden van de peper snijden, het pepertje tussen de handen rollen zodat de superhete zaadjes eruit rollen. Daarna het pepertje in dunne ringetjes snijden.
Cashewbouiilon weer aan de kook brengen met de shii take, prei, pepertje en taugé en alles 2 minuten doorkoken. Dan de kokosmelk, sherry, gembersiroop, rest van de stukjes cashewnoot, kipreepjes en klein gesneden Amoy noedels toevoegen. Alles doorwarmen en op smaak brengen met zoute sojasaus
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
1 zakje (150 gram) Amoy Singapore noedels
3/4 liter kippenbouillon
1 kaneelstokje
2 anijssterren
250 gram shii take
2 teentjes knoflook
stukje verse gemberwortel van 4 cm
100 gram cashewnoten
1 rode peper
1 dunne prei
50 gram taugé
2 dl kokosmelk
4 eetlepels medium sherry
3 eetlepels gembersiroop
100 gram gerookte kipfiletreepjes
zoute sojasaus naar smaak
3/4 liter kippenbouillon
1 kaneelstokje
2 anijssterren
250 gram shii take
2 teentjes knoflook
stukje verse gemberwortel van 4 cm
100 gram cashewnoten
1 rode peper
1 dunne prei
50 gram taugé
2 dl kokosmelk
4 eetlepels medium sherry
3 eetlepels gembersiroop
100 gram gerookte kipfiletreepjes
zoute sojasaus naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1358894
Homepage ID
1409255
Smaak
R
Teller
1677
Bron
zelf bedacht
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
3
Klant
amoy
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid