Aspergemousse met hamsnippers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/06/2009 - 18:48
Bereidingswijze
Doe de asperges in een pan met water tot ze net onderstaan en breng aan de kook.
Laat ze 20 minuten zachtjes doorkoken.
Giet ze af maar bewaar het kookvocht.
Pureer de asperges met de staafmixer.
Los de blaadjes gelatine op in koud water.
Verwarm 150 ml. van het aspergevocht in een steelpannetje.
Los hierin het bouillonblokje en de gelatine op (Niet laten koken!)
Meng dit door de aspergepuree en laat afkoelen.

Als het aspergemengsel is afgekoeld klop je de slagroom stijf en meng je het door het aspergemengsel.
Breng op smaak met peper uit de molen.

Schenk het mengsel in amuse-glaasjes en laat, minimaal 2 uur maar bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast

Snipper de ham met de staafmixer (niet TE fijn) en strooi een laagje op de aspergemousse
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Amuse
Ingrediƫnten
500 gr. asperges
1 blokje bouillon
200 ml. slagroom
1 dikke plak Yorkham
2 blaadjes gelatine
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1358718
Homepage ID
49821
Smaak
R
Teller
1292
Bron
Eigen recept
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de asperges en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid