Chinese garnalen uit de wok

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/04/2009 - 00:28
Bereidingswijze
Chinese garnalen uit de wok (Hoi Sin Kuen)

Heerlijk oosters gerecht met grote garnalen. Voor het pellen van garnalen, moet je de kop eraf trekken en het staartsegment los draaien. Het is dan niet meer moeilijk om het pantser en de pootjes eraf te halen.

Ingrediƫnten

1 ei
40 gr. bloem
100 gr. garnaal, Chinese
15 gr. maizena
2 blaadjes nori
1 el. wijn, witte
1 tl. suiker
1 tl. sesam-olie
Water, warm
Zout
Peper







Benodigdheden
Benodigde materialen: een mes.


Bereidingswijze
Het water mengen met bloem, maizena en ei tot een soepel deeg. De garnalen pellen, darmkanaal verwijderen, wassen en fijn hakken. De garnalen mengen met suiker, zout, wijn, peper en sesamolie. Het deeg uitrollen, een velletje nori erop leggen. De garnalenmassa erover verdelen en weer afdekken met een velletje nori. Het geheel oprollen.

De wok verhitten met olie tot 180 graden Celsius. De gevulde rol hierin bakken tot het goudgeel kleurt, uit de olie halen en uit laten lekken. De rol in stukjes snijden.


Afbeelding
Chinese garnalen uit de wok
Aantal personen
4.00
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1358578
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
1981
Bron
ReceptenWeb
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid