Bereidingswijze
Gamba-tempura met sojasaus
Bij het klassieke Japanse tempuragerecht wordt het tempurameel aangemaakt met water. Hier wordt bier gebruikt en dat smaakt net een tikje anders.
Ingrediƫnten
3 dl. bier, pils
2 el. bosuien, in ringetjes
20 gamba`s
1 el. gember, op siroop
6 el. ketjap
Frituur-olie
1 el. sesamzaad, geroosterd
Sla, gemengde
6 el. sojasaus, Japanse
1 el. suiker
150 gr. tempurabloem
Benodigdheden
Benodigde materialen: een frituurpan en bordjes
Bereidingswijze
Van de gember op siroop wordt alleen de gembersiroop gebruikt.
Zet de frituurpan alvast aan op 190 graden Celsius, zodat deze goed heet kan worden. Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje.
Pel de gamba`s, maar laat het onderste stukje van de staart zitten. Maak een beslag van het tempurameel en het bier.
Haal de gamba`s door het beslag en frituur de gamba`s in hete olie goudbruin (met 5 gamba`s tegelijk gedurende 2-3 minuten). Garneer de borden met wat gemengde sla en serveer de saus bij de gamba-tempura.
Bij het klassieke Japanse tempuragerecht wordt het tempurameel aangemaakt met water. Hier wordt bier gebruikt en dat smaakt net een tikje anders.
Ingrediƫnten
3 dl. bier, pils
2 el. bosuien, in ringetjes
20 gamba`s
1 el. gember, op siroop
6 el. ketjap
Frituur-olie
1 el. sesamzaad, geroosterd
Sla, gemengde
6 el. sojasaus, Japanse
1 el. suiker
150 gr. tempurabloem
Benodigdheden
Benodigde materialen: een frituurpan en bordjes
Bereidingswijze
Van de gember op siroop wordt alleen de gembersiroop gebruikt.
Zet de frituurpan alvast aan op 190 graden Celsius, zodat deze goed heet kan worden. Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje.
Pel de gamba`s, maar laat het onderste stukje van de staart zitten. Maak een beslag van het tempurameel en het bier.
Haal de gamba`s door het beslag en frituur de gamba`s in hete olie goudbruin (met 5 gamba`s tegelijk gedurende 2-3 minuten). Garneer de borden met wat gemengde sla en serveer de saus bij de gamba-tempura.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1358577
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
1626
Bron
ReceptenWeb
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid