Mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/29/2009 - 18:45
Bereidingswijze
Gekookte Mosselen
Tegenwoordig kopen we mosselen zonder baard. Dus het tijdrovende schoonmaken (ontbaarden) is er gelukkig niet meer bij. Wel moeten ze nog even in ruim water schoongespoeld worden. De mosselen die reeds open zijn moet u weggooien.
(Geldt niet voor mosselen van Prins en Dingemanse in patentverpakking)

Methode 1:
Neem een ruime pan en doe de groente er in. Pocheer de groente 5 minuten. Doe de mosselen in de pan, zet het vuur hoog en strooi er wat peper op.. Het vocht uit de zeeverse mosselen zal opkomen. Dus 2 a 3 keer het deksel oplichten. Na tien minuten zijn de mosselen open en gaar. Pan omschudden en nog 1 minuut met deksel er op koken. Naar wens mosselen uit de pan scheppen, pan op tafel, of afgieten in vergiet. Sausjes erbij en klaar is Kees. Lekker met stokbrood of frites. En... natuurlijk een koel glas witte wijn. (Muscadet)

Methode 2:
Idem als 1. Nu echter geen groente maar alléén 2 zeer fijn gesneden uien. Giet over de mosselen 1/8 liter slagroom en een glas witte wijn. Schep de mosselen op een diep bord en giet het vocht er over. Doop het stokbrood in deze heerlijke "soep" of eet deze op met een lepel. Heerlijk !

Methode 3:
In plaats van slagroom en wijn, een half flesje of blikje pils. Héél bijzonder.
Afbeelding
Mosselen
Aantal personen
0.00
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1358286
Homepage ID
49821
Smaak
R
Teller
328
Bron
Schmidt Zeevis internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ingrediënten

Per persoon ± 1 kilo mosselen

Groente:
2 fijn gesneden uien
2 laurierblaadjes
2 preien fijn gesneden
1 wortel in plakken
een paar takjes gesneden selderie
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid