Bereidingswijze
Neem de bouten uit de marinade, dep ze droog en bak ze rondom aan, keer ze regelmatig tot ze een goudgele kleur hebben. Blus af met de marinade, de rozenazijn, rozensiroop en zoveel gevogeltefond dat de bouten helemaal onder staan. Laat ze anderhalf uur op een heel laag vuur garen.
Neem de bouten uit de saus en laat deze inkoken of bind hem licht met met water aangemengde maïzena. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.
Leg de bouten op verwarmde borden en schep er wat saus overheen.
Garneer met peterselie en rozenblaadjes.
Neem de bouten uit de saus en laat deze inkoken of bind hem licht met met water aangemengde maïzena. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.
Leg de bouten op verwarmde borden en schep er wat saus overheen.
Garneer met peterselie en rozenblaadjes.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel apart, en speciaal voor valentijnsdag!!
De ingredienten zijn verkrijgbaar bij:
http://www.demaashof.nl/index.php?section=rozenwereld
De ingredienten zijn verkrijgbaar bij:
http://www.demaashof.nl/index.php?section=rozenwereld
Ingrediënten
8 kleine of 4 grote eendenbouten
rozenwijn*
versgemalen peper
zout
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rozemarijn
2 eetlepels rozensiroop
1/2 liter gevogeltefond
maïzena
fijngesneden peterselie
rozenblaadjes
(* In plaats van rozenwijn te gebruiken kan droge witte of rode wijn worden genomen, gearomatiseerd met rozenblaadjes of een paar druppels rozenessence.)
rozenwijn*
versgemalen peper
zout
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rozemarijn
2 eetlepels rozensiroop
1/2 liter gevogeltefond
maïzena
fijngesneden peterselie
rozenblaadjes
(* In plaats van rozenwijn te gebruiken kan droge witte of rode wijn worden genomen, gearomatiseerd met rozenblaadjes of een paar druppels rozenessence.)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1358237
Homepage ID
1341299
Smaak
A
Teller
1374
Bron
Rozen om op te eten
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de eendenbouten aan de velzijde in ruitvorm in zodat de marinade er beter intrekt en het vet er gemakkelijker uitbakt. Marineer de bouten twee uren ondergedompeld in rozenwijn met versgemalen peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid