Bereidingswijze
Doe de garnalen, sjalotten, galanga of gember, koriander, chili-jam, wijn en sojasaus in een kom. Schep 1 eetlepel van het mengsel op elk wontonvellerje. Maak van de maizena en het water een glad papje en smeer de randen van de wontonvelletjes hiermee in. Vouw de vellen dubbel, spreid de zijkanten uit als een waaier en druk ze met de vingertoppen dicht. Verhit olie in de pan boven een hoog vuur. Doe hier de wontons in en bak de onderkant goudkleurig. Voeg de bouillon toe en dek de pan af. Laat de wontons 3-4 minuten in de bouillon stomen tot ze zacht zijn. Haal de deksel eraf en laat de bouillon uitwasemen. De onderkant van de wontons moet knapperig zijn. Haal ze uit de pan en dien direct op met chili-jam of sojasaus.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijk simpel Chinees voorgerecht dat bij iedereen in de smaak valt.
Ingrediƫnten
- 500 g groen (rauw) garnalenvlees, fijngehakt
- 2 sjalotten, gehakt
- 1 el reepjes galanga (lijkt op roze gember, vers of gepekeld te koop in de oosterse supermarkt) of gember
- 1 el gehakte korianderblaadjes
- 1 el chili-jam (gemaakt van rode bonen en chilipepers,te vinden in de oosterse supermarkt)
- 2 el chinese keukenwijn chao hsing
- 1 el sojasaus
- 30 ronde wontonvelletjes (verkrijgbaar bij de oosterse supermarkt)
- 1 el maizena
- 2 el water
- 1 el olie
- 1 kop groente of visbouillon (dus bouillonblokje inclusief water)
- 2 sjalotten, gehakt
- 1 el reepjes galanga (lijkt op roze gember, vers of gepekeld te koop in de oosterse supermarkt) of gember
- 1 el gehakte korianderblaadjes
- 1 el chili-jam (gemaakt van rode bonen en chilipepers,te vinden in de oosterse supermarkt)
- 2 el chinese keukenwijn chao hsing
- 1 el sojasaus
- 30 ronde wontonvelletjes (verkrijgbaar bij de oosterse supermarkt)
- 1 el maizena
- 2 el water
- 1 el olie
- 1 kop groente of visbouillon (dus bouillonblokje inclusief water)
Hulpmiddelen & keukengerei
- pan met dikke bodem
Leuke tips
Op een groot bord per 9 in ruitvorm of in een stoommandje met eetstokjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1358180
Homepage ID
1416518
Smaak
P
Teller
1059
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Klant
amoy
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid