Smul-crepe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/26/2009 - 11:30
Bereidingswijze
Meng de kipreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren.

Vermeng alle ingrediƫnten en zet afgedekt in de koelkast

Verwarm de oven (200 graden), verpak de crepes in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden.

Roerbak de kipreepjes kort en snel gaar.

Leg het vlees, de ijsbergsla op de crepes. Schep er wat van de saus over. Rol ze op en serveer meteen.

Afbeelding
Smul-crepe
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuk en lekker bijgegercht of hapje tijdens feestelijke gebeurtenissen. Met name tijdens oud en nieuw een heerlijk tussendoortje. Zeker bij gebruik van mijn serveertip!
Ingrediƫnten
250 ml melk
128 ml water
3 eieren
1 theel suiker
zout
125 gram bloem
60 gram gesmolten boter of margarine
boter voor het bakken


500 g kipreepjes

100 ml sojasaus

ijsbergsla in reepjes gesneden

1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes)

1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)

2 knoflookteentjes

verse koriander (fijngehakt)

2 uien (heel fijn gesneden)

1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)

2 el citroensap

1 el sojasaus




Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
Leuk gerecht om tijdens Chinees Nieuwjaar te serveren.
Plaats midden op de serveerschaal een vuurwerkfontein.
Steek deze aan vlak voor het serveren.
Sfeervol en heel lekker!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1358090
Homepage ID
1419749
Smaak
P
Teller
496
Bron
zelf verzonnen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Klant
amoy
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Melk, eieren, water, suiker en zout met een garde kloppen. Dan de bloem erin zeven en doorroeren. De boter of margarine wordt gesmolten en als ze iets is afgekoeld door het beslag geroerd. Crepebeslag is dunner dan pannekoekbeslag, zodat de crepes later ook dun genoeg worden. Het eenvoudigste bakt men ze in een met kunstof behandelde pan, die met iets boter wordt ingesmeerd. Hoe minder vet er voor het bakken wordt gebruikt, hoe beter. Na elkaar de pannekoekjes bakken. Op een groot bord stapelen en ze met een tweede bord afdekken, zodat ze niet uitdrogen
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
esdoef
Gelegenheid