Bereidingswijze
Verbrokkel de chocoladekoekjes tot kruimels en meng ze met de roomboter in een kom. Wanneer het allemaal goed is vermengd, druk het dan in de vierkante schaal goed aan. Doe de schaal 10 min. in de koelkast.
Klop de roomkaas, suiker en 2 el. melk in een andere kom. Lepel voorzichtig 1 1/4 kop van de Chantillycreme door de massa heen. Haal nu de schaal uit de koelkast en smeer een laag van dit romige mengsel over het vorige heen. Zet apart.
De resterende melk met de puddingpoeder samen in een kom doen en 2 min. kloppen. Giet het dan over het mengsel in de schaal van de koekjes. Laat het nog 5 min. staan, tot het stevig wordt. Smeer dan hierover nog Chantillycreme en zet het dan nog 4 uur in de koelkast.
Klop de roomkaas, suiker en 2 el. melk in een andere kom. Lepel voorzichtig 1 1/4 kop van de Chantillycreme door de massa heen. Haal nu de schaal uit de koelkast en smeer een laag van dit romige mengsel over het vorige heen. Zet apart.
De resterende melk met de puddingpoeder samen in een kom doen en 2 min. kloppen. Giet het dan over het mengsel in de schaal van de koekjes. Laat het nog 5 min. staan, tot het stevig wordt. Smeer dan hierover nog Chantillycreme en zet het dan nog 4 uur in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
35 chocoladekoekjes, naar keuze
6 el roomboter
250 gr. roomkaas, zoals bijv. kwark of ricotta
1/4 kop suiker
3 1/4 kop koude melk
170 gr. Dr. Oetker puddingpoeder (vanille)
Creme Chantilly:
1 l. room
120 gr. poedersuiker
30 gr. vanillesuiker
vierkante schaal met een randje
6 el roomboter
250 gr. roomkaas, zoals bijv. kwark of ricotta
1/4 kop suiker
3 1/4 kop koude melk
170 gr. Dr. Oetker puddingpoeder (vanille)
Creme Chantilly:
1 l. room
120 gr. poedersuiker
30 gr. vanillesuiker
vierkante schaal met een randje
Leuke tips
Snijd er vierkantjes uit en stapel ze op elkaar.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1357933
Homepage ID
844257
Smaak
Z
Teller
584
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Creme Chantilly van te voren maken:
Goed gekoelde room opkloppen tot hij in volume is verdubbeld.
Stoppen met kloppen als de room zeer stijf is, anders gaat de room over in boter. Vervolgens de suiker er door spatelen en koel bewaren tot gebruik.
Goed gekoelde room opkloppen tot hij in volume is verdubbeld.
Stoppen met kloppen als de room zeer stijf is, anders gaat de room over in boter. Vervolgens de suiker er door spatelen en koel bewaren tot gebruik.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid