Bereidingswijze
Verhit de wok en roerbak hierin de reepjes eendenborst gedurende 3 minuten op hoog vuur. Neem de reepjes eruit en laat ze in een vergiet, die met keukenpapier bekleed is, goed uitlekken.
Giet een teveel aan uitgebakken vet uit de wok (er zijn 2 eetlepels eendenvet nodig) en schenk er de sesamolie bij.
Roerbak de knoflook, sjalotjes, lente-uitjes en rode peper gedurende 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, vissaus, sojasaus, 2 eetlepels limoensap, limoenschil, citroengras en bruine suiker toe en laat alles 2 minuten flink pruttelen.
Schep er de reepjes eendenborst, sesamzaad, korianderblad en Thaïse basilicum door en laat alles door en door heet worden.
Bereid de Amoy Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een teveel aan uitgebakken vet uit de wok (er zijn 2 eetlepels eendenvet nodig) en schenk er de sesamolie bij.
Roerbak de knoflook, sjalotjes, lente-uitjes en rode peper gedurende 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, vissaus, sojasaus, 2 eetlepels limoensap, limoenschil, citroengras en bruine suiker toe en laat alles 2 minuten flink pruttelen.
Schep er de reepjes eendenborst, sesamzaad, korianderblad en Thaïse basilicum door en laat alles door en door heet worden.
Bereid de Amoy Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittig, maar romig vleesgerecht, gecombineerd met noodles en salade
Ingrediënten
300 gram Amoy Wok Express Singapore Noodles
2 eendenborstfilets met vel; á 350 gram
1 eetlepel sesamolie
2 knoflookteentjes
2 sjalotjes
6 lente-uitjes
2 stengels citroengras
2 limoenen
2 rode pepers
3 eetlepels vissaus (Nam Pla)
3 eetlepels zoete sojasaus
4 eetlepels gehakt korianderblad
4 eetlepels gehakte Thaïse basilicum
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepels sesamzaad
2 dl ongezoete kokosmelk
2 eendenborstfilets met vel; á 350 gram
1 eetlepel sesamolie
2 knoflookteentjes
2 sjalotjes
6 lente-uitjes
2 stengels citroengras
2 limoenen
2 rode pepers
3 eetlepels vissaus (Nam Pla)
3 eetlepels zoete sojasaus
4 eetlepels gehakt korianderblad
4 eetlepels gehakte Thaïse basilicum
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepels sesamzaad
2 dl ongezoete kokosmelk
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplanken
scherpe messen
vergiet
keukenpapier
wok
spatel
scherpe messen
vergiet
keukenpapier
wok
spatel
Leuke tips
Schep de noodles in 1 grote of 4 kleinere kommen en verdeel daarover de roerbakeend. Geef er apart een zoetzure komkommersalade bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1357653
Homepage ID
1346515
Smaak
A
Teller
12371
Bron
Eigen recept
Drank
Uit
Bookmarked
196
Aantal reacties
36
Klant
amoy
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de eendenborstfilets in repen van 1 cm breed.
Pel en snipper de knoflook en sjalotjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van ca 2 cm lang.
Haal het zachte binnenste deel uit de stengels citroengras en snipper deze zeer fijn.
Was de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Was de limoenen, rasp de schil en pers het sap eruit.
Pel en snipper de knoflook en sjalotjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van ca 2 cm lang.
Haal het zachte binnenste deel uit de stengels citroengras en snipper deze zeer fijn.
Was de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Was de limoenen, rasp de schil en pers het sap eruit.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid