CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/15/2009 - 17:20
Bereidingswijze
Roer de bechamel en de mayonaise door elkaar. Los de gelatine goed op in kokend water met sherry. Giet dit (gezeefd) onder goed roeren bij de saus. Verdeel deze in 2 delen. Voeg aan 1 deel zout, peper, citroensap en tabasco aangemaakte krab toe.

Voeg bij het andere deel de gprake avocado met creme fraiche, peper, zout en citroensap toe.

Bestrijk de bodem en de zijkanten van een bakvorm met wat olijfolie in, schep de krabmousse er in en strijk het goed glad met een lepel. Schep er voorzichtig de avocadomousse overheen en smeer die goed uit zodater geen lucht meer tussen zit. Zet de mousse 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Afbeelding
CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)
CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het ultime liefdesgerecht volgens de Chileense schrijfster in haar boek: "Aphrodite".
Ingrediƫnten
1 kop Bechamelsaus
1/2 kop mayonaise
1 kop gekookte en geprakt krabvlees
1 middelgrote rijpe avocado
1 tl citroensap
2 blaadjes gelatine of 3 tl poedergelatine
1 kop creme fraiche
3 el water
3 el sherry
paar druppels tabasco
zout, peper
Leuke tips
Haal hem daarna uit de vorm en dien hem op gegarneerd met slablaadjes en citroenschijfjes.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Chileens
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1357529
Homepage ID
844257
Smaak
R
Teller
4360
Bron
http://www.isabelallende.com/aphrodite_frame.htm
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
kirsten_be
Gelegenheid