Bereidingswijze
Smelt de boter op een laag vuur tot het schuim wegtrekt, dit duurt 10 minuten. Zeef deze boter door een met een theedoek of keukenpapier beklede zeef boven een kom. Roer de sinaasappelsap door de boter.
leg een salieblad op elke halve vijg en wikkel een reep prosciutto erom heen. Werk de randen van de prosciutto weg onder de vijg. Leg de vijgen met de snijkant naar boven op een bakplaat en bestrijk ze met de sinaasappelboter. Leg de bakplaat met de vijgen onder een hete grill, tot de prosciutto een beetje hard wordt. Duur t ongeveer 2 minuten.
leg een salieblad op elke halve vijg en wikkel een reep prosciutto erom heen. Werk de randen van de prosciutto weg onder de vijg. Leg de vijgen met de snijkant naar boven op een bakplaat en bestrijk ze met de sinaasappelboter. Leg de bakplaat met de vijgen onder een hete grill, tot de prosciutto een beetje hard wordt. Duur t ongeveer 2 minuten.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
50 gr ongezouten boter
2 el sinaasappelsap
12 salieblaadjes
6 verse vijgen
6 lange plakken prosciutto ham, gehalveerd
2 el sinaasappelsap
12 salieblaadjes
6 verse vijgen
6 lange plakken prosciutto ham, gehalveerd
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1357225
Homepage ID
1341299
Smaak
A
Teller
840
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid