Bereidingswijze
1. Blancheer de tahoe 1 minuut in kokend water.
2. Laat blokken uitlekken en snijd ze in blokjes van 1 cm.
3. Verhit olie in pan en voeg de ui en knoflook toe.
4. Laat die al roerend één minuut bakken en voeg dan het rundergehakt toe.
5. Bak dat onder voortdurend roeren mee tot het rul en bruin is.
6. Voeg tahoe, rode pepers, suiker en sojasaus toe.
7. Breng aan kook en giet de maïzena-oplossingin in de pan en laat alles onder voortdurend roeren zachtjes doorkoken tot saus gebonden is.
8. Serveer warm.
2. Laat blokken uitlekken en snijd ze in blokjes van 1 cm.
3. Verhit olie in pan en voeg de ui en knoflook toe.
4. Laat die al roerend één minuut bakken en voeg dan het rundergehakt toe.
5. Bak dat onder voortdurend roeren mee tot het rul en bruin is.
6. Voeg tahoe, rode pepers, suiker en sojasaus toe.
7. Breng aan kook en giet de maïzena-oplossingin in de pan en laat alles onder voortdurend roeren zachtjes doorkoken tot saus gebonden is.
8. Serveer warm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tahoe met chilisaus.
Ingrediënten
2 blokken sojakaas (tahoe)
60 ml olie
5 e fijngehakte ui
1 t uitgeperste knoflook
250 g rundergehakt
VOOR SAUS:
3 rode pepers, van zaadjes ontdaan en fijngehakt (of met zaadjes als je scherp lekker vind)
1/2 t suiker
45 ml sojasaus
2 t maïzena, opgelost in 60 ml water
60 ml olie
5 e fijngehakte ui
1 t uitgeperste knoflook
250 g rundergehakt
VOOR SAUS:
3 rode pepers, van zaadjes ontdaan en fijngehakt (of met zaadjes als je scherp lekker vind)
1/2 t suiker
45 ml sojasaus
2 t maïzena, opgelost in 60 ml water
Leuke tips
Lekker met witte rijst.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1357220
Homepage ID
1066450
Smaak
P
Teller
5665
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid