stoofpeertjes in bladerdeeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/06/2009 - 12:42
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Druk het deeg in de vormpjes en snijd eventueel rondom bij. Dep de stukjes peer droog met wat keukenpapier en verdeel de stukjes peer over de deegvormpjes.. Bestrooi ze met wat suiker en kaneel. Bak de taartjes in circa 10-15 minuten bruin. Zijn ze nog niet bruin, laat ze dan iets langer in de oven. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker nagerecht
Ingrediƫnten
Voor de stoofpeertjes:
1 kilo stoofperen, geschild en in partjes gesneden
400ml water
150 gr suiker
1 stukje citroenschil, zonder wit of wat citroensap
1 kaneelstokje
3 kruidnagelen
een scheut bessenjenever
voor het taartje:
boter
wat bloem
6 plakjes bladerdeeg
suiker
kaneelpoeder

6 kleine taartvormpjes
Hulpmiddelen & keukengerei
6 kleine taartvormpjes
Leuke tips
Serveer ze warm. Lekker met een bolletje vanille-ijs ernaast. En een schepje creme-fraiche over het taartje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1357081
Homepage ID
1418622
Smaak
Z
Teller
2699
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zet de peren op met de rest van de ingredienten en breng aan de kook. Laat de peren met het deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes stoven tot ze rood en zacht zijn. Laat ze in het stoofvocht afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
frilabaicha
Gelegenheid