Oesters met limoen en gember

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/05/2009 - 19:58
Bereidingswijze
Pureer boter, koriander, gember, limoensap en gebakken knoflook in een blender tot een gladde massa.
Spreid de puree uit op een vel vetvrij papier van ca. 20x20 cm en wikkel haar in het papier tot een rol van ca. 2,5 cm doorsnee. Als hij niet goed in model blijft, legt u hem even in de koelkast om iets op te stijven.
Leg de oesters onder een middelhete gril en bak ze tot ze stevig aanvoelen, ca. 2-3 minuten per kant.
Terwijl ze nog heet zijn, schept u op elke oester een flinke theelepel gember-limoenboter. De boter moet op de oester smelten.
Afbeelding
Oesters met limoen en gember
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het ultieme oesterrecept voor Valentijnsdag
Ingrediƫnten
90 gram gezouten boter op kamertemperatuur
1/4 bosje verse koriander, schoongemaakt en fijngehakt
2 flinke theelepels fijngesneden verse gember
4 theelepels limoensap
2 tenen knoflook
20 gepelde oesters, uitgelekt
1 eetlepel olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1357060
Homepage ID
1341299
Smaak
A
Teller
538
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bak de gepelde knoflook 20 minuten in de oven op 180 graden!
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
mar72
Gelegenheid