Bereidingswijze
Laat de everzwijnfilet oppervlakkig ontdooien. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees goudbruin aan alle kanten. Schik het vlees daarna in een ovenschotel. Hou koel in afwachting van de eigenlijke bereiding.
Giet de gestoofde groentjes over de everzwijnfilet en dek af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C, en laat gedurende 25 à 35 min. braden, afhankelijk van de dikte en het gewicht van de filet. Het vlees moet rosé zijn. Haal het vlees uit de schotel en hou het warm terwijl u de saus bereidt.
Giet het braadvocht door een zeef in een brede pan en laat 2 min. goed inkoken. Voeg er 2 eetl. uienkonfijt bij en breng nogmaals aan de kook. Neem van het vuur en klop er 2 eetl. koude boter door in kleine stukjes.
Giet de gestoofde groentjes over de everzwijnfilet en dek af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C, en laat gedurende 25 à 35 min. braden, afhankelijk van de dikte en het gewicht van de filet. Het vlees moet rosé zijn. Haal het vlees uit de schotel en hou het warm terwijl u de saus bereidt.
Giet het braadvocht door een zeef in een brede pan en laat 2 min. goed inkoken. Voeg er 2 eetl. uienkonfijt bij en breng nogmaals aan de kook. Neem van het vuur en klop er 2 eetl. koude boter door in kleine stukjes.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
600 à 800 g everzwijnfilet ( diepvries )
1 wortel
1 ui
2 stengels selder
33 cl Rodenbach of ander donker bier
2 el Ardens uienkonfijt
4 el boter
1 takje tijm
1 blaadje laurier
peper en zout
1 wortel
1 ui
2 stengels selder
33 cl Rodenbach of ander donker bier
2 el Ardens uienkonfijt
4 el boter
1 takje tijm
1 blaadje laurier
peper en zout
Leuke tips
Serveer de everzwijnfilet in sneetjes met aardappelgratin of hertoginnenaardappeltjes en gestoofde groenten (zoals worteltjes, boontjes, witloof...) of babypeertjes.
Tip:
Als u het voorbereidende werk vlak voor de eigenlijke bereiding doet en het vlees dus nog niet volledig ontdooid is, rekent u best 35 à 45 min. braadtijd.
Wijntip:
Everzwijn kan u met Rodenbach serveren of met een krachtige rode wijn zoals deze:
Château Lestage
Cru Bourgeois Supérieur
A.C. Listrac
of
Reserve des Tuguets
A.C. Madiran
Tip:
Als u het voorbereidende werk vlak voor de eigenlijke bereiding doet en het vlees dus nog niet volledig ontdooid is, rekent u best 35 à 45 min. braadtijd.
Wijntip:
Everzwijn kan u met Rodenbach serveren of met een krachtige rode wijn zoals deze:
Château Lestage
Cru Bourgeois Supérieur
A.C. Listrac
of
Reserve des Tuguets
A.C. Madiran
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1357051
Homepage ID
739807
Smaak
A
Teller
4341
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui grof. Snij de wortel en de selder in stukjes.
Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat er de ui, selder en wortel enkele min. al roerend in stoven. Giet er de Rodenbach bij en voeg tijm, laurier, peper en zout toe. Laat 15 min. sudderen zonder deksel.
Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat er de ui, selder en wortel enkele min. al roerend in stoven. Giet er de Rodenbach bij en voeg tijm, laurier, peper en zout toe. Laat 15 min. sudderen zonder deksel.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid