Huzarensalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/01/2009 - 15:54
Bereidingswijze
Maak de ui schoon en snipper deze fijn, snij de boterhamworst in kleine reepjes, giet de doperwten en wortelen af en laat deze goed uitlekken in een vergiet, snij de wortelen fijn.
Snij 2 eieren fijn evenals 2 van de de augurken. Was en knip de peterselie fijn, houdt 1 takje apart voor de garnering.

Meng nu alles door elkaar met mayonaise (hoeveelheid is per persoon afhankelijk) eventueel wat zout en peper toevoegen voor de smaak.

Laat dit goed afkoelen in de koelkast ca 3 uur.

Daarna mooi op een schaal verdelen, glad strijken met de bolle kant van een lepel, licht mayonaise erover strijken.

Garneren met zilveruitjes, augurk in waaier gesneden, plakjes tomaat, asperges in ham, peterselie, etc.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
1 a 1. 5 kilo Aardappelen, klein blikje of potje doperwten en wortelen, 2 a 3 dikke plakken boterhamworst, 1 ui, 3eieren, 2 a 3 redelijk grote augurken, mayonaise, peterselie, zout en peper
Voor de garnering: Tomaat, asperge, zilveruitjes of amsterdamse uitjes, etc.
Leuke tips
Lekker met stokbrood bij de bbq of op een feestje.


I.p.v. boterhamworst kan er ook gebruik worden gemaakt van hamlappen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1356859
Homepage ID
1418299
Smaak
H
Teller
1242
Bron
eigen recept.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappelen en kook deze gaar met wat zout.
Stamp ze na het afgieten fijn.
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
goudwinde
Gelegenheid