Bereidingswijze
Boter laten smelten, niet bruin laten worden. Dan de koude bouillon en de bloem in een keer erbij kiepen. Al roerende aan de kook brengen. Als de roux klaar is, langzaam de kaas erin laten smelten. Steeds een beetje, om te voorkomen dat het gaat klonteren. Fan van pittige gerechten? Doe er dan de Peppadews en/of Ketjap bij.
Variatietip:
De boter smelten in de pan, de knoflook en de sjalotjes aanfruiten, dan de koude bouillon en de bloem erbij. Verder het recept volgen.
Tip: Als de bouillon koud is, kan de roux niet mislukken! Dan hoeft de bloem niet eerst een minuut gegaard te worden, en toch klontert het niet. Wel blijven roeren!
Variatietip:
De boter smelten in de pan, de knoflook en de sjalotjes aanfruiten, dan de koude bouillon en de bloem erbij. Verder het recept volgen.
Tip: Als de bouillon koud is, kan de roux niet mislukken! Dan hoeft de bloem niet eerst een minuut gegaard te worden, en toch klontert het niet. Wel blijven roeren!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaasfondue is altijd lekker!
Door de knoflook, sjalotjes en Peppadews krijgt het geheel iets meer `body`.
Door de knoflook, sjalotjes en Peppadews krijgt het geheel iets meer `body`.
Ingrediƫnten
40 gram boter
0,5 (koude) bouillon
40 gram bloem
300 gram Emmentalerkaas
200 gram Appenzellerkaas
2 teentjes geperste knoflook
2 sjalotjes in kleine stukjes gesneden
4 Peppadews (zoete pepertjes) in reepjes gesneden
Ketjap
Stokbrood
Salami
Rauwe en gekookte ham
Broccoli
Bloemkool
Ananas
Cherry tomaatjes
0,5 (koude) bouillon
40 gram bloem
300 gram Emmentalerkaas
200 gram Appenzellerkaas
2 teentjes geperste knoflook
2 sjalotjes in kleine stukjes gesneden
4 Peppadews (zoete pepertjes) in reepjes gesneden
Ketjap
Stokbrood
Salami
Rauwe en gekookte ham
Broccoli
Bloemkool
Ananas
Cherry tomaatjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Fondueset
Leuke tips
Een salade erbij is lekker, maar de bijgerechten kunnen natuurlijk naar eigen smaak variƫren. Ook in hoeveelheid.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
1356779
Homepage ID
1417487
Smaak
P
Teller
3478
Bron
Beetje van mijn schoonzus, beetje van mezelf
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eventueel het stokbrood in de oven afbakken, voor de rest alle "dipspullen" netjes op een schaal leggen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid