Bereidingswijze
Doe de room, de kokosmelk en de kardamompeulen in een pan en laat deze zachtjes 5 minuten koken.
Doe de gelatineblaadjes in een bak met ruim (koud) water en laat deze 5 minuten wellen.
Voeg het suiker toe aan de room en roer deze door tot het is opgelost.
Haal de kardamompeulen uit de room.
Voeg de fijngehakte amandelen toe aan de room en roer deze even door.
Voeg de amandelaroma toe aan de room en roer dit even door.
Na circa 5 minuten mag het vuur uit en kunnen de (uitgeknepen) gelatineblaadjes bij de room en blijf dit doorroeren tot alles opgelost is en een beetje afgekoeld.
Giet de pudding in de ingevette bakvorm en laat deze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Maak daarna de zijkant van de pudding los met een mes of ander dun voorwerp en keer de bakvorm om op een plank.
Verdeel de pudding op bordjes en garneer ze met de grof gehakte amandelen en het bladgoud en/of bladzilver.
Doe de gelatineblaadjes in een bak met ruim (koud) water en laat deze 5 minuten wellen.
Voeg het suiker toe aan de room en roer deze door tot het is opgelost.
Haal de kardamompeulen uit de room.
Voeg de fijngehakte amandelen toe aan de room en roer deze even door.
Voeg de amandelaroma toe aan de room en roer dit even door.
Na circa 5 minuten mag het vuur uit en kunnen de (uitgeknepen) gelatineblaadjes bij de room en blijf dit doorroeren tot alles opgelost is en een beetje afgekoeld.
Giet de pudding in de ingevette bakvorm en laat deze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Maak daarna de zijkant van de pudding los met een mes of ander dun voorwerp en keer de bakvorm om op een plank.
Verdeel de pudding op bordjes en garneer ze met de grof gehakte amandelen en het bladgoud en/of bladzilver.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gelatinepudding met noten en kokos is een makkelijk nagerecht wat de uitstraling heeft van een nagerecht in een chique restaurant.
Ingrediƫnten
400 ml room
400 ml kokosmelk
4 kardamompeulen
150 gram kristalsuiker
100 gram amandelen of andere ongezouten noten
1 eetlepel amandel aroma (rozenwater is ook mogelijk)
10 gelatineblaadjes
voor garnering eventueel bladgoud en/of bladzilver
400 ml kokosmelk
4 kardamompeulen
150 gram kristalsuiker
100 gram amandelen of andere ongezouten noten
1 eetlepel amandel aroma (rozenwater is ook mogelijk)
10 gelatineblaadjes
voor garnering eventueel bladgoud en/of bladzilver
Hulpmiddelen & keukengerei
Om de pudding uit te steken kan je diverse vormen gebruiken.
Leuke tips
Steek met een vorm de pudding uit en plaats deze in het midden van een bord. Garneer de pudding met eventueel wat bladgoud en/of bladzilver en de grofgehakte amandelen.
Wanneer het bord versiert is met wat druppels witte chocoladeroom is het zeker chefwaardig!
Wanneer het bord versiert is met wat druppels witte chocoladeroom is het zeker chefwaardig!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1356768
Homepage ID
1095704
Smaak
Z
Teller
912
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Neem een bakvorm (circa 15x20cm) of een andere bak met vlakke bodem. Vet deze dun in met boter.
Rooster de amandelen licht aan in een droge pan of oven en hak circa 80 gram heel fijn en de overige 20 gram grof voor de versiering.
Sla de kardamompeulen met een groot mes plat, zodat ze open gaan staan.
Rooster de amandelen licht aan in een droge pan of oven en hak circa 80 gram heel fijn en de overige 20 gram grof voor de versiering.
Sla de kardamompeulen met een groot mes plat, zodat ze open gaan staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid