Bereidingswijze
Benodigdheden
1 winterwortel
100 g knolselderij
2 aardappels
2 preien
1 grote bos bladselderie
vloeibare margarine
1 rookworst
500 g diepvrieserwten
100 g Zeeuws spek in blokjes
zout, peper of bouillonblokje
brood en eventueel katenspek in plakjes
Voorbereiding
Schil de wortel, knolselderij en aardappels en snijd alles in kleine blokjes. Was de preien en snijd ze in fijne ringen. Hak de selderie grof.
Bereiding
Verhit een kneepje vloeibare margarine in een pan, wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de groenten aan.
Voeg 1 liter water, worst en de bladselderij toe en kook ca. 15 minuten tot de groenten gaar zijn. Voeg de erwten toe en kook nog ca. 5 minuten.
Snijd de worst in plakken. Doe de katenspekblokjes en de worst terug in de pan.
Warm de soep nog ca. 10 minuten door. Breng de soep op smaak met zout en peper of een bouillonblokje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1356538
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
2112
Bron
life & Cooking
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid