Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In een middelgrote pan op niet te fel vuur 2 eetlepels boter laten smelten.Zodra de boter ophoudt met schuimen daarin de uiringen in 2 minuten glazig laten worden.Het braadvet blussen met de rode wijnen er het laurierblaadje,de thijm en de peterselie aan toevoegen.Het geheel 15 minuten lang in koken.De vloeistof door een zeef gieten het vleesextract oplossen 2 eetlepels warm water en deze oplossing door het gezeefde vocht roeren.De wijn vervolgens vermengen met 200 gram schuimig geroerde boter.In de resterende boter waarvan de olie is toegevoegdde biefstukjes eerst aan weerskanten dicht schroeien.( 1 minuut aan elke kant) en de stukjes vlees daarna nog 1 1/2 minuut lange in het hete bakken.De goudbruine biefstukjes op een warme schaal leggen en ze bestrooien met zout en peper.Het achtergebleven vet afblussen met de wijnsaus en dit mengselna ijverig roeren over de biefstuk gieten
Dit gerecht kan bij doperwten en gebakken aardappelen
Dit gerecht kan bij doperwten en gebakken aardappelen
Ingrediƫnten
250 gram boter
1/2 kopje uiringen
1/2 kopje rode wijn ( 3 dl.)
1/2 takje laurier
4 takjes peterselie
4 theelepel vloeibaar vleesextract
4 biefstukjes van 200 gram
2 eetlepels plantaardig olie
2 afgestreken theelepel zout
vers gemalen per
1/2 kopje uiringen
1/2 kopje rode wijn ( 3 dl.)
1/2 takje laurier
4 takjes peterselie
4 theelepel vloeibaar vleesextract
4 biefstukjes van 200 gram
2 eetlepels plantaardig olie
2 afgestreken theelepel zout
vers gemalen per
Hulpmiddelen & keukengerei
zeef
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1356453
Homepage ID
1416102
Smaak
A
Teller
2740
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid