Oud Hollandse appel-en anasbeigets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/14/2008 - 13:30
Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 190 C tot er een witte damp vanaf komt. Prik de appel plakken of ananasschijven aan een prikker of vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Bak de beignets goudbruin. Keer ze halverwege om met een schuimspaan. Haal ze er uit en laat ze in een vergiet bekleed met keukenpapier uit lekken. Bestrooi ze met een mengel van de suiker met de kaneelpoeder.
EETSMAKELIJK
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
15 beignets om het oudejaar mee te vieren.
Ingrediƫnten
2 eieren
3 dl melk
250 zelfrijzend bakmeel
3 apppels
1/2 ltr.blik ananasschijven
Frituur olie
50 gram witte-bruine basterd suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
beslagkom
frituurpan of een gietijzeren pan met zonnebloem olie
Leuke tips
Frituur nooit in de frituurpan met de oude olie erin. Ververs eerst de olie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1356319
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
389
Bron
Boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de eieren los met de helft van de melk. Roer het eimengsel met het zelfrijzend bakmeel tot een glad beslag. Voeg alroerend de rest vande melk toe. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appel in schijven van 1 1/2 cm.
ananas uit blik laten uitlekken
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid