Bereidingswijze
Verhit de frituurpan tot 175 graden. Doop de bolletjeslepelin de hete olie en schep hiermee 5 tot 6 bolletjes beslag in de olie. Frituur de oliebollenin 5 minuten goudbruin en gaar. Keer de oliebollen met een spatel om als deze het niet vanzelf doen. Herhaal dit tot het beslag op is. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.Meng poedersuiker met het gemberpoeder, en kaneelpoeder. Leg de warme oliebollen in een diepe schaal en bestrooi met de suiker
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn favoriete oliebollen!
Ingrediƫnten
150 gr gedroogde abrikozen
6 el witte wijn
1 hele grote Elstar appel
1 citroen
1 pak oliebollenmix
5 gemberbolletjes, fijngehakt
poedersuiker
1 tl gemberpoeder
2 tl kaneel
6 el witte wijn
1 hele grote Elstar appel
1 citroen
1 pak oliebollenmix
5 gemberbolletjes, fijngehakt
poedersuiker
1 tl gemberpoeder
2 tl kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
IJsbolletjeslepel
Frituurpan + olie
Frituurpan + olie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1355874
Homepage ID
1341299
Smaak
Z
Teller
576
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Laat de stukjes wellen in de witte wijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Boen de citroen schoon en rasp het geel van de schil af. Pers een halve citroen uit. Bereid het oliebollenbeslag met 1/2 liter handwarm water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de abrikozen, appel, citroenrasp en 1 el. citroensap erdoor en laat het beslag 30 minuten rijzen onder huishoudfolie
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid