Bereidingswijze
Was de courgettes en hak ze grof. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg knoflook en gehakte courgettes toe en bak ze al roerend 3 minuten mee.
Giet de bouillon erbij en voeg zout, peper en cayennepeper toe. Laat het geheel met deksel op de pan ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Voeg de wijn en slagroom toe. Breng het geheel weer kort aan de kook en pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Spoel de basilicumblaadjes af, dep ze droog en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel de soep over 4 borden en strooi de basilicum erover.
Giet de bouillon erbij en voeg zout, peper en cayennepeper toe. Laat het geheel met deksel op de pan ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Voeg de wijn en slagroom toe. Breng het geheel weer kort aan de kook en pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Spoel de basilicumblaadjes af, dep ze droog en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel de soep over 4 borden en strooi de basilicum erover.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gr courgettes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 600 ml groentebouillon, 1/4 tl cayennepeper, zout/peper, 50 ml droge witte wijn en 2 eetlelepels basilicumblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of keukenmachine
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1355610
Homepage ID
1360476
Smaak
R
Teller
3640
Bron
De eetclub
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid