Suikerpinda`s

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 05/20/2008 - 21:37
Bereidingswijze
als de suiker helemaal is opgelost begin je bellen te zien bij het koken.
roer enkele keren door de suikerstroop en let op dat de suikermassa langzaam verkleurt door een beetje op de lepel te nemen en te kijken naar de kleur, als het richting een goud/bruine kleur waarmee ik dan wel een donkere kleur bedoel begint te kleuren zet je het vuur uit en doe je de pinda`s erin, roer goed door elkaar en stort de massa op bakpapier op een metalen ondergrond of iets wat niet kan wegsmelten of kapot kan springen. breek de pinda`s los en je hebt je suikerpinda`s.
Vertel iets leuks over dit recept
suikerpinda`s smaak bijna als van de echte uit een marktkraam op de kermis.
Ingrediƫnten
200gr suiker
100ml water
1 eetlepel kaneel
400 gram ongezouten pinda`s
Hulpmiddelen & keukengerei
grote ketel met dikke bodem.
bakpapier
grote ijzere lepel.
Leuke tips
ook kun je deze suikerpinda`s heerlijk gebruiken voor over een lekker dessert, je moet de pinda`s dan malen in een crusher, zo`n bakje onder je staafmixer bijvoorbeeld.
tot bijna poeder, strooi deze dan over je ijs of je chocolademousse.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1348396
Homepage ID
1389574
Smaak
Z
Teller
17289
Bron
koppie koppie
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zet de suiker met het water en de kaneel op in de pan zet op hoog vuur en roer er zo weinig mogelijk in.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
basvankranen
Gelegenheid