Zalm paté met groene mousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/07/2008 - 22:22
Bereidingswijze
Doe de zalm de helft van de room 3 eieren het paprikapoeder zout peper in een kom en meng het goed .
Pureer de erwten roer er de spinazie peterselie bieslook en de rest van de room door met de peper en het zout , klop alles tot een gladde mousse en meng er de rest van eieren door .
Beboter de patévorm .
Leg de helft van het zalmmengsel erin met daarover heen eerst een laag erwtenmousse en vervolgens de rest van zalm .
Dek de patévorm af en zet hem 1 uur au -bain marie in de oven .
Laat de paté in de vorm afkoelen ,eventueel daarna storten .
Zet in de koelkast.



Afbeelding
Zalm paté met groene mousse
Ingrediënten
400gr. gefileerde zalm gemalen
6 eetlepels slagroom
1/2 theelepel paprikapoeder
6 eieren
zout peper
500gr. kleine doperwten gekookt en uitgelekt
30 gr. fijn gehakte spinazie
1 bosje fijngehakte peterselie
10 sprietjes fijn gehakte bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
grote kom
staafmixer of huishoudmachine
patévorm voor ca. 1 1/2 kg.
oven
Leuke tips
Leuk voor een buffet .
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1335816
Homepage ID
49821
Smaak
R
Teller
2883
Bron
Recept is van mijn Vader hij was Chefkok .
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven op ca. 180 gr.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid