Rita 's spekkedikken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/07/2008 - 19:37
Bereidingswijze
lepel beslag in knijpertjes ijzer en een stukje wors en spek
en smullen maar
Vertel iets leuks over dit recept
mijn broer haald altijd meel bij de molenaar om tijdens het oud jaar spekke dikken te bakken, met een stel buren er worden dan ook oliebollen gebakken
die dan tijdens het oude jaar en het nieuwe jaar worden uit gedeeld
ze maak het beslag in een emmer
ik heb de hoeveelheden door 5 gedeeld zodat het niet te veel in een keer word
toe te voegen zijn anijs
Ingrediƫnten
100 gr tarwe bloem (volkoren)
200 gr rogge bloem
100 gr stroop
1 ei
50 gele basterd suiker
50 gr boter
2 dl water
0.5 ons mager spek
1 drogeworsten
Hulpmiddelen & keukengerei
knijpertjes ijzer
Leuke tips
volgens de traditie hoort er anijs door
maar met kademun is het ook lekker
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1335776
Homepage ID
1376315
Smaak
H
Teller
2491
Bron
recept van mijn schoonzus
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
boter smelten vermegen met water stroop en suiker ,
daar na ei tevoegen en de de (roge)bloem
goed door elkaar mengen
en een nacht laten staan
volgende dag
speken droge worst dunne kleine plakjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sidalcea
Gelegenheid