Bereidingswijze
Kniepertesijzer verwarmen,worst en spek in dunne plakjes snijden,of gesneden spek kopen.2 plakjes worst en spek op het ijzer leggen en ong. 1 eetlepel beslag erop doen ,vervolgens zachtjes bakken.De spekkedikken moeten zacht blijven.
Vertel iets leuks over dit recept
Wordt met oud en nieuw in oost groningen en drenthe gegeten.
Ingrediƫnten
500 gram roggemeel-500 gram tarwemeel-2 theelepels zout-1 liter volle melk-300 gram lichtgezouten doorregen spek-500 gram stroop-200 gram boter-5 eieren-2 metworsten.
Hulpmiddelen & keukengerei
kniepertjesijzer
Leuke tips
Kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1332836
Homepage ID
1378533
Smaak
A
Teller
3531
Bron
familierecept
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
stroop en boter verwarmen in een ruime pan,melk erdoor mengen.De eieren klutsen en bij het mengsel in de pan roeren.Tot slot de meel erdoor roeren ,totdat een stevig beslag ontstaat.Dit moet een tijd staan eventueel een nacht.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid