Bereidingswijze
- Rol het deeg uit tot een ronde lap die past in de quichevorm. Vet de quichevorm in met wat olijfolie en bedek die met het deeg, druk de randen aan. Zet even weg in de ijskast.
- Kluts de eieren met de crème fraîche tot een egaal papje, maak op smaak met wat peper en zout.
- Fruit in de opgevangen olie van de tomaatjes de ui en fruit de knoflook even mee. Voeg prei toe en bak alles ongeveer 5 minuten. Meng er van het vuur af de cayennepeper, de fèta, de tomaatjes en de peterselie door. Op smaak maken met wat peper en zout.
- Haal de vorm uit de ijskast en bekleed het deeg met de krokante spekreepjes, schep daaroverheen het preimengsel. Schenk het eiermengsel erover en laat in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar worden.
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke quiche als buffetgerecht in kleine puntjes gesneden, maar ook lekker als hartige taart met een rucola-tomatensalade erbij.
Ingrediënten
- 5 plakjes hartige taart mix (AH)
- 1 bekertje finesse crème fraîche
- half pakje fèta (Dodoni vind ik de lekkerste - AH)
- 10 gedroogde tomaatjes, uitgelekt (olie opvangen!) en in reepjes gesneden
- 3 eieren
- 3 preien in ringen
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- een handvol platte peterselie, grof gehakt
- peper en zout uit de molen
- 1 ons ontbijtspek
- een mespunt cayennepeper
- olijfolie
Leuke tips
Wij hebben de quiche gegeten als hoofdmaaltijd met z'n drieën. Erbij een salade van rucola en tasty toms met een frisse dressing.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1331096
Homepage ID
1014355
Smaak
H
Teller
15530
Bron
eigen recept
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- plakjes ontbijtspek halveren en op een bakplaat uitspreiden. Even onder de grill zetten tot ze krokant zijn.
- Oven voorverwarmen op ca. 190
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid