Bereidingswijze
De spekreepjes en de gehakt goudbruin bakken in de olijfolie met de kerrie en paprikapoeder .
De groenten de aardappelen het water de bouillonblokken er bij aan de kook brengen en ongeveer 40 min. laten pruttelen dan de bruine bonen en de sambal er bij .
Nog even laten pruttelen op smaak maken .
(eventueel alles fijn maken met de staafmixer ).
De groenten de aardappelen het water de bouillonblokken er bij aan de kook brengen en ongeveer 40 min. laten pruttelen dan de bruine bonen en de sambal er bij .
Nog even laten pruttelen op smaak maken .
(eventueel alles fijn maken met de staafmixer ).
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
Nu eens niet de bruine bonen de hele nacht laten weken
maar gewoon uit het blik !
maar gewoon uit het blik !
Ingrediƫnten
2 literwater
4 blikken bruine bonen
4 erwtensoep groentenmix pakketten (koeling supermarkt)
4 tenen knoflook gepeld en gesneden
4 aardappelen geschild gewassen in kleine blokjes snijden
4 ons magere spekreepjes
4 ons rund gehakt
2 rundvleesbouillonblokken
peper zeezout
2 eetlepels sambalbadjak
olijfolie
1 eetlepel paprika poeder
1 eetlepel kerrie poeder
en wat foelie
4 blikken bruine bonen
4 erwtensoep groentenmix pakketten (koeling supermarkt)
4 tenen knoflook gepeld en gesneden
4 aardappelen geschild gewassen in kleine blokjes snijden
4 ons magere spekreepjes
4 ons rund gehakt
2 rundvleesbouillonblokken
peper zeezout
2 eetlepels sambalbadjak
olijfolie
1 eetlepel paprika poeder
1 eetlepel kerrie poeder
en wat foelie
Hulpmiddelen & keukengerei
eventueel een staafmixer
blikopener
blikopener
Leuke tips
Heerlijk met een grof vers brood van de warme bakker met roomboter .
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1330676
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
11830
Bron
Het recept was van mijn Moeder ik maak het nog steeds en het is nog net zo lekker.
Drank
Uit
Bookmarked
74
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid