blini aphrodite

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 16:58
Bereidingswijze
Voor de blini's: gist en melk mengen, dan 25 gr. bloem toevoegen (dit heet zuurdesem). 2 uur op een (ca 24gr C) warme plaats laten rusten. Dan 125 gr bloem met twee eidooiers mengen en door de zuurdesem spatelen. 1 uur (afgedekt!) laten rusten. Dan 2 eiwitten krachtig stijf kloppen met zout en door het beslag vouwen. Van dit beslag 8 bolletjes maken, afplatten en in hete olie bakken (30 sec. per zijde). De creme fraiche en de geitenkaas mengen en weerszijden op de blini's strijken.
Salade: artisjok, courgette en wortel mengen en op het bord bestrooien met reepjes tomatengelei.
Saus (voor de salade): 1,5 dl room mengen met 1 eetl kookvocht, 1/2 theel kerrie en 2 eetl kastanjepuree. Inkoken tot de saus aan de lepel blijft hangen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
blini met salade van artisjok, courgette, wortel en tomatengelei met een saus van kerrie en kastanje
Ingrediƫnten
15 gr verse gist; 250 ml warme melk; 25 gr bloem; 125 gr bloem; 2 eidooiers; 2 eiwitten; 1 mespunt zout; 3 vleestomaten, gelatine; creme fraiche (125 gr); 100 gr geitenkaas; 8 artisjokbodems; 2 courgettes; witte vinaigre; 1 winterwortel; 2 eetl. whisky; 1,5 dl room; 1/2 thee. kerrie; 2 eetl. kastanjepuree
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
Blini midden op het bord. De salade in een halve maan naast de blini, de saus om de blini heen gieten.
WIJN: Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Savennieres.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
133005
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
1285
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de artisjokken gaar koken (45 min) en de bodems in blokjes snijden; de courgette in blokjes snijden en 3 uur marineren in de vinaigre; de wortel raspen en 3 uur marineren in de whisky. De gare artisjokbladeren bewaren voor garnering.
Tomatengelei maken: pureer de tomaten en stijf ze op met blanke gelatine. Opstijden inde koelkast en er 3 cm lange reepjes van snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid