Bereidingswijze
In een (grote) koekenpan de sinaasappelboter verhitten tot die pruttelt.
Haal de flensjes rap door de boter, vouw ze op en vouw nog een keer tot een driehoek.
Leg ze op klaarstaande voorverwarmde bordjes, 2 per persoon. Bestuif ze met poedersuiker.
Schep dan een bolletje ijs op het bord.
Als de flensjes op hun bordjes liggen en de pan alleen nog maar boter bevat, de Grand Marnier en cognac bijgieten, aansteken (met afgewend gezicht) en zo vlammend mogelijk over de bordjes verdelen
Haal de flensjes rap door de boter, vouw ze op en vouw nog een keer tot een driehoek.
Leg ze op klaarstaande voorverwarmde bordjes, 2 per persoon. Bestuif ze met poedersuiker.
Schep dan een bolletje ijs op het bord.
Als de flensjes op hun bordjes liggen en de pan alleen nog maar boter bevat, de Grand Marnier en cognac bijgieten, aansteken (met afgewend gezicht) en zo vlammend mogelijk over de bordjes verdelen
Vertel iets leuks over dit recept
van die lekkere dunne en dan dat ijs erbij MMmmm
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
132978
Homepage ID
8427
Smaak
N
Teller
398
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Dit beslag kan direct gebruikt worden. als het voor gebruik gekoeld wordt, een scheutje melk toevoegen
Vermeng de bloem met zout en breek in een kuiltje een ei. voeg de helft van de melk toe, roer tot de bloem is opgenomen
Maak een mooi glad beslag en voeg geleidelijk de overige melk toe
Klop tot er luchtbelletjes verschijnen
Bak de flensjes, zo dun mogelijk, in een pan met dikke bodem. de eerste paar mogen mislukken
Sinaasappelboter
Wrijf de klontjes over de sinaasappels totdat ze vol schilolie zijn
Schil dan de sinaasappel met een dunschiller. houd de schillen apart
Plet de suikerklontjes op een plank. voeg de schillen toe en de poedersuiker en hak met een batter (groot mes) zo fijn mogelijk
Doe alles in een ruime kom. meng de boter (met een staafmixer) door het bovenstaand mengsel
De boel moet luchtig worden. sla-druppelsgewijs-het sap en de grand marnier door de boter. het moet dik en romig blijven
Dek af en zet opzij.
Vermeng de bloem met zout en breek in een kuiltje een ei. voeg de helft van de melk toe, roer tot de bloem is opgenomen
Maak een mooi glad beslag en voeg geleidelijk de overige melk toe
Klop tot er luchtbelletjes verschijnen
Bak de flensjes, zo dun mogelijk, in een pan met dikke bodem. de eerste paar mogen mislukken
Sinaasappelboter
Wrijf de klontjes over de sinaasappels totdat ze vol schilolie zijn
Schil dan de sinaasappel met een dunschiller. houd de schillen apart
Plet de suikerklontjes op een plank. voeg de schillen toe en de poedersuiker en hak met een batter (groot mes) zo fijn mogelijk
Doe alles in een ruime kom. meng de boter (met een staafmixer) door het bovenstaand mengsel
De boel moet luchtig worden. sla-druppelsgewijs-het sap en de grand marnier door de boter. het moet dik en romig blijven
Dek af en zet opzij.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid