flensjes * *

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 13:20
Bereidingswijze
In een (grote) koekenpan de sinaasappelboter verhitten tot die pruttelt.
Haal de flensjes rap door de boter, vouw ze op en vouw nog een keer tot een driehoek.
Leg ze op klaarstaande voorverwarmde bordjes, 2 per persoon. Bestuif ze met poedersuiker.
Schep dan een bolletje ijs op het bord.
Als de flensjes op hun bordjes liggen en de pan alleen nog maar boter bevat, de Grand Marnier en cognac bijgieten, aansteken (met afgewend gezicht) en zo vlammend mogelijk over de bordjes verdelen
Vertel iets leuks over dit recept
van die lekkere dunne en dan dat ijs erbij MMmmm
Ingrediƫnten
  • 375 gram bloem
  • snuif zout
  • 3 eieren
  • 9 dl melk
  • boter voor het bakken
  • Sinaasappelboter
  • 12 suikerklontjes
  • 3 mooie sinaasappelen
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 1,5 dl gezeefde sinaasappelen
  • 5 el Grand Marnier
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 dl cognac
  • 10 bolletjes vanille-ijs
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    132978
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    398
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    9
    Aantal reacties
    2
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Dit beslag kan direct gebruikt worden. als het voor gebruik gekoeld wordt, een scheutje melk toevoegen
    Vermeng de bloem met zout en breek in een kuiltje een ei. voeg de helft van de melk toe, roer tot de bloem is opgenomen
    Maak een mooi glad beslag en voeg geleidelijk de overige melk toe
    Klop tot er luchtbelletjes verschijnen
    Bak de flensjes, zo dun mogelijk, in een pan met dikke bodem. de eerste paar mogen mislukken
    Sinaasappelboter
    Wrijf de klontjes over de sinaasappels totdat ze vol schilolie zijn
    Schil dan de sinaasappel met een dunschiller. houd de schillen apart
    Plet de suikerklontjes op een plank. voeg de schillen toe en de poedersuiker en hak met een batter (groot mes) zo fijn mogelijk
    Doe alles in een ruime kom. meng de boter (met een staafmixer) door het bovenstaand mengsel
    De boel moet luchtig worden. sla-druppelsgewijs-het sap en de grand marnier door de boter. het moet dik en romig blijven
    Dek af en zet opzij.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje
    Gelegenheid