Vanillewafels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/02/2008 - 13:00
Bereidingswijze
Doe de suiker en vanillesuiker met de geklopte eieren in een kom en klop deze met de mixer totdat er een egaal geheel ontstaat. Doe hetzelfde met de gesmolten boter. Voeg vervolgens de poeder van de kookpudding toe en mix het wederom totdat de poeder goed opgenomen is. Voeg vervolgens telkens met een paar eetlepels tegelijk, de bloem toe en mix het geheel telkens totdat de bloem volledig opgenomen is in het deeg. Laat het deeg een uur staan in een koele omgeving. Het deeg is nu zo dik geworden dat je er bolletjes van kan draaien. Bak de bolletjes tot wafels in het wafelijzer. Het recept is voldoede voor ongeveer 30 wafels.
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Harde wafels
Ingrediƫnten
1 kg bloem
500 gram witte basterdsuiker
500 gram margarine
2 pakjes vanillesuiker
5 eieren
2 pakjes vanille kookpudding (150 gram) bv van John Moir
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom, mixer, wafelijzer
Leuke tips
Lekker met poedersuiker, slagroom of warme kersen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1324636
Homepage ID
1274861
Smaak
Z
Teller
7786
Bron
grootmoeders recept.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt de boter, klop de eieren luchtig.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mies_en_b
Gelegenheid