Gebakken vijg met chocoladeroomijs en sabayon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/29/2007 - 14:04
Bereidingswijze
Verwijder voorzichtig het donkere vel van de vijgen.
Breng de suiker en de porto aan de kook; laat 1 minuut goed doorkoken. Voeg er de boter er aan toe. Doe hierin de geschilde vijgen en laat voorzichtig opwarmen. Hou warm.
Klop de eidooiers, suiker en Rodenbach tot een schuimige en stevige sabayon.
Afbeelding
Gebakken vijg met chocoladeroomijs en sabayon
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
gemakkelijk
iets duurder
Ingrediƫnten
6 vijgen
6 eetlepels suiker
6 eetlepels rode porto
60 gr boter
1 doos chocoladeroomijs
6 eierdooiers
1 flesje Rodenbach
Leuke tips
Serveer de gebakken vijg met een bolletje chocoladeroomijs en overgiet met de sabayon.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1324216
Homepage ID
1306864
Smaak
N
Teller
766
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
flokkietje
Gelegenheid