Lamsbout met knoflook ansjovis en rozemarijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/21/2007 - 14:27
Bereidingswijze
1. Maak inkepingen met een scherp puntige groentemesje rondom de lamsbout
2. Draai om elk stukje knoflook een halve ansjovis en doen in elk inkeping.
3. Steek een sprietje rozemarijn erbij.
4. Kruid lamsboud met peper.
5. Verhit olie en margarine in een braadpan op een middel hoge vuur en braad de lamsbout rondom mooi bruin van kleur.
6. Braad verder de lamsbout bij 140*C met de deksel half gesloten op braadpan voor 3/4 van de braadtijd (zo 3/4 uur) terwijl je af en toe de bout met braadvocht belepelen.
7. Voeg rode wijn erbij en doen zout over lamsbout. (niet teveel zout want de ansjovis is ook zout)
8. Braad verder gaar met deksel gesloten voor nog vijftien minuten tot een half uur. (afhangende van hoe gaar jij het wil en hoe zwaar de lamsbout is)
9. Haal lamsbout uit de pan en laat voor 20 minuten rusten in aluminiumfolie.
10. Voeg beetje margarine met wat runderbouillon toe aan braadvocht en roer alle aanbaksels los van bodem.
11. Snijd lamsbout in plakken en server met wat saus eroverheen en rest van saus in sausschaaltje.
Afbeelding
Lamsbout met knoflook ansjovis en rozemarijn
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit eten we met nieuwjaar:Is weer een keer anders dan anders
Deze combinatie is overheerlijk en de ansjovis en knoflook is niks van terug te vinden als de lamsbout gaar is.
Ingrediƫnten
2 kilo lamsbout met been
ansjovis (gehalveerd)
grote knoflookteentjes in vieren in lengte verdeeld
sprietjes verse rozemarijn
zout
peper
margarine en olijfolie
rode wijn
Leuke tips
Heerlijk met krieltjes in knoflook, citroensap en oregano opgebakken en een feta salade etc.
Kijk vooral uit dat jij niet teveel knoflook en rozemarijn gebruiken, want dan word te smaak daarvan overheerzend.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1322996
Homepage ID
1066450
Smaak
H
Teller
8068
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
deonart
Gelegenheid