Bereidingswijze
Wentel enkele plakken appel door het beslag en bak ze in ca. 6 minuten gaar en goudbruin. Draai ze tijdens het bakken af en toe om. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mmm, als je deze appelflappen eenmaal hebt gegeten, wil je geen andere meer,....Je bent gewaarschuwd!
Ingrediënten
300 g bloem
snufje zout
2 eetl. suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje kaneel
2 eetl. zonnebloemolie
2 eieren
350 ml melk of bier
1 kilo appels goudrenetten
zonnebloemolie om te frituren
poedersuiker
snufje zout
2 eetl. suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje kaneel
2 eetl. zonnebloemolie
2 eieren
350 ml melk of bier
1 kilo appels goudrenetten
zonnebloemolie om te frituren
poedersuiker
Leuke tips
Vervang de appel door uitgelekte schijven ananas of stukken banaan.
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1321585
Homepage ID
1257603
Smaak
A
Teller
7781
Bron
mezelf
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden. Doe de olie en de eieren erin. Meng alles tot een glad mengsel. Meng ten slotte de melk of het bier erdoor. Dek de kom af en laat het stevige beslag een half uur rusten. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met behulp van een appelboor. Snijd de appels in dikke plakken, drapper ze op een grote schaal en strooi er suiker overheen en kaneel zodat alles is bedekt. Drappeer de volgende laag appelschijven en besuiker en kaneel deze ook tot alle schijven op zijn. Verhit de olie tot 160ºC.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid