Bereidingswijze
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190°C (de olie geeft een witte damp af). Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een bergje beslag en laat dit in de olie glijden. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier in een vergiet. Bestrooi ze met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mmmm, lekker voor oud en nieuw, persoonlijk doe ik het niet in de frituurolie, maar gebruik ik zonnebloemolie.Dat is beter, als frituur afkoeld kan het gebeuren dat je een witte aanslag krijgt, ziet er niet echt smakelijk uit,
Ingrediënten
2 appels
1 eetl. citroensap
1 pak oliebollenmix
3,5 dl lauw water
1,5 dl bier
50 g gembersnippers
75 g rozijnen
75 g krenten
2 theel. kaneelpoeder
frituurolie
poedersuiker
1 eetl. citroensap
1 pak oliebollenmix
3,5 dl lauw water
1,5 dl bier
50 g gembersnippers
75 g rozijnen
75 g krenten
2 theel. kaneelpoeder
frituurolie
poedersuiker
Leuke tips
Vervang gember eens door gehakte ananas.
1 eetl. fijngesneden citroenmelisse of munt maakt het beslag extra lekker
1 eetl. fijngesneden citroenmelisse of munt maakt het beslag extra lekker
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1321584
Homepage ID
1257603
Smaak
A
Teller
930
Bron
boodschappen.nl
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap. Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag en meng de appel, de gembersnippers die eventueel iets kleiner gesneden zijn, de rozijnen, krenten en kaneelpoeder door het beslag. Dek het geheel af met plasticfolie of een vochtige doek en laat het 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid