franse 3 koningenkoek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/11/2007 - 11:05
Bereidingswijze
Maal de amandelen tot poeder. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Voeg suiker, boter, 1 ei, vanillezaad en rum toe aan de amandelen en draai het in de keukenmachine tot een massa. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol met een deegroller op een met bloem bestoven aanrecht 4 plakjes bladerdeeg tot een ronde lap (circa 28 cm doorsnede). Leg deze in de taartvorm en bak hem 10 minuten zonder vulling. Rol nu een iets grotere cirkel van de overige plakjes baderdeeg. Neem de taart uit de oven en besmeer met het amandelmengsel. Verstop de boon of het figuurtje in het mengsel. Leg er losjes de tweede lap bladerdeeg over. Splits 1 ei en bestrijk de bovenkant met het eigeel. Snijd met de punt van een mes een patroontje van bijvoorbeeld een ster in het deeg. Bak de koek in 30 minuten gaar.
Afbeelding
franse 3 koningenkoek
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Galette des rois, ofwel driekoningenkoek, eten de Fransen op 6 januari. Degene die de boon of het keramieken figuurtje vindt dat verstopt zit in de koek, wordt voor de rest van de dag tot koning(in) gekroond.
Ingrediënten
2 zakjes amandelen, gepeld (a 55 g) 1 vanillestokje, opengesneden 100 g suiker 50 g boter 2 eieren 50 ml rum (slijter) bloem om te bestuiven 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid Materialen
keukenmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1321326
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
822
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid