Sint-jakobsnootjes à la plancha met groene asperjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/10/2007 - 10:58
Bereidingswijze
.Reinig de asperges, snijd het onderste gedeelte in fijne schijfjes en kook de groene aspergepunten kort in gezouten water. Kook de pasta al dente en meng met stukjes rauwe asperges en een scheutje olijfolie.
.Leg de pasta met stukjes asperges midden op het bord (gebruik eventueel een ring), leg daar bovenop de krokant gekookte aspergepunten en de kort gebakken sint- jakobsnootjes.
.Versier met de tomaten compote (fijn- gesneden sjalot, look en trostomaatjes gestoofd in olijfolie).
.Werk af met pesto (basilicum en Parme- zaanse kaas mixen met olijfolie tot een gebonden saus)
Afbeelding
Sint-jakobsnootjes à la plancha met groene asperjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht uit Hof ter Imde
Meise
Ingrediënten
.8 stuks sint-jakobsvruchten
.1 bot groene Spaanse asperges
.100 gTrofiette pasta (smalle gerolde pasta) .2 sjalotten
.1 teentje look
.4 trostomaatjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1321177
Homepage ID
1286472
Smaak
A
Teller
1030
Bron
Erik Denayer
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hugoray1
Gelegenheid