Bereidingswijze
Klop alle ingrediƫnten, behalve de olie en de poedersuiker, tot een glad beslag. Laat dit 1 uur rusten op een warme maar niet te hete plaats.
Zet een diepe pan met zonnebloemolie op het vuur en test de temperatuur door er een beetje beslag in te laten lopen. Als de olie meteen begint te knetteren en het beslag goudbruin kleurt, is de temperatuur goed.
Doe een paar lepels beslag tegelijk in de olie, maak de pan niet te vol. Haal de oliebollen uit de pan als ze na ongeveer 4 minuten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm en strooi er wat poedersuiker over.
Zet een diepe pan met zonnebloemolie op het vuur en test de temperatuur door er een beetje beslag in te laten lopen. Als de olie meteen begint te knetteren en het beslag goudbruin kleurt, is de temperatuur goed.
Doe een paar lepels beslag tegelijk in de olie, maak de pan niet te vol. Haal de oliebollen uit de pan als ze na ongeveer 4 minuten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm en strooi er wat poedersuiker over.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
225 g bloem
15 g verse gist
opgelost in 75 ml warm water
85 g fijne kristalsuiker
100 ml Pinot Griggio
geraspte schil van 1 onbespoten citroen
55 g sultanarozijnen
zonnebloemolie voor het frituren
poedersuiker voor het bestuiven
15 g verse gist
opgelost in 75 ml warm water
85 g fijne kristalsuiker
100 ml Pinot Griggio
geraspte schil van 1 onbespoten citroen
55 g sultanarozijnen
zonnebloemolie voor het frituren
poedersuiker voor het bestuiven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1319481
Homepage ID
1341299
Smaak
Z
Teller
493
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid