Bereidingswijze
Week de rozijnen in de rum. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de abrikozen kleiner. Meng appel, abrikozen, rozijnen, bloem en kaneelpoeder. Leg op elk deeglapje 3 eetlepels appel-abrikozenmengsel. Vouw de deeglapjes diagonaal dubbel. Plak de deegranden vast met water en druk er kartels in met een vork. Leg de deegflappen naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er suiker over. Vak ze iets onder het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
Afbeelding
Ingrediënten
50 gram rozijnen
- 3 eetl. rum
- 1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries)
- 500 gram zoetzure appels
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 2 eetl. bloem, maïzena of custardpoeder
- 1 eetl. kaneelpoeder
- 1 ei
- 100 gram suiker
- 3 eetl. rum
- 1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries)
- 500 gram zoetzure appels
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 2 eetl. bloem, maïzena of custardpoeder
- 1 eetl. kaneelpoeder
- 1 ei
- 100 gram suiker
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1317717
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
1194
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid