Bereidingswijze
Pel de bananen en snijd ze in stukken van ca. 8 cm. Doe het zelfrijzend bakmeel en het zout in een kom en meng door elkaar.
Bereiding:
Zorg dat de frituurolie op de juiste temperatuur is: 160°C. Meng met beetjes tegelijk, met een handmixer, het koude Grolsch bier door het meel tot er een dik beslag ontstaat. Wentel de stukken banaan door het beslag. Bak enkele stukken banaan tegelijk in de olie tot het beslag goudbruin van kleur is. Leg de banaanbeignets eerst even op keukenpapier en vervolgens op de borden. Bestrooi de beignets met poedersuiker.
Bereiding:
Zorg dat de frituurolie op de juiste temperatuur is: 160°C. Meng met beetjes tegelijk, met een handmixer, het koude Grolsch bier door het meel tot er een dik beslag ontstaat. Wentel de stukken banaan door het beslag. Bak enkele stukken banaan tegelijk in de olie tot het beslag goudbruin van kleur is. Leg de banaanbeignets eerst even op keukenpapier en vervolgens op de borden. Bestrooi de beignets met poedersuiker.
Afbeelding
Ingrediënten
4 grote, stevige bananen
225 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
ca. 300 ml koud Grolsch bier
olie om te frituren
poedersuiker
225 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
ca. 300 ml koud Grolsch bier
olie om te frituren
poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1317716
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
243
Bron
boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid