Bereidingswijze
Breng de rozijnen met de likorette amaretto aan de kook. Laat dit zachtjes koken, totdat het bijna verdampt is. Was en rasp de schil van de sinaasappel en citroen. Pers de vruchten uit en leng het sap aan met lauwwarm water tot een ½ liter. Maak een beslag van de oliebollenmix. Gebruik in plaats van een ½ liter water de ½ liter vruchtensap en volg verder de gebruiksaanwijzing. Schep de rozijnen, het amandelschaafsel, de sinaasappel- en citroenrasp door het beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten op een tochtvrije plaats onder een vochtige doek rusten. Verhit de slaolie en bak de oliebollen volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de poedersuiker met de kokos. Bestrooi de oliebollen royaal met het kokosmengsel
Afbeelding
Ingrediënten
150 gram rozijnen
- 100ml likorette amaretto
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 pak oliebollenmix
- 2 zakjes amandelschaafsel (baukje)
- slaolie
- 5 eetl. poedersuiker
- 5 eetl. gemalen kokos
- 100ml likorette amaretto
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 pak oliebollenmix
- 2 zakjes amandelschaafsel (baukje)
- slaolie
- 5 eetl. poedersuiker
- 5 eetl. gemalen kokos
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1317715
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
757
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid