Bereidingswijze
Snijd de geschilde appel in blokjes en bedruppel ze met het citroensap. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Maak de melk in steelpan lauwwarm. Roer er de gist en de suiker door (of ga te werk zoals op de verpakking van de gist staat aangegeven). Doe de bloem in een kom en meng er het zout door. Maak een kuiltje in het midden en giet er de melk in. Meng met de mixer of met een lepel tot een glad deeg. Schep er de appel, de abrikoos en de rozijnen door. Laat het deeg afgedekt met plastic folie circa 1 uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de frituurolie tot 180ºC. Dompel een ijsbolletjesschep of twee lepels in de hete olie om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Schep niet meer dan vier oliebollen tegelijk in het hete vet en laat ze in circa 5 minuten rondom goudbruin bakken. Keer ze tijdens het bakken een keer om. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de overige oliebollen op dezelfde manier. De oliebollen kunnen desgewenst in een oven van 160ºC of in de magnetron worden opgewarmd. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker
Verwarm de frituurolie tot 180ºC. Dompel een ijsbolletjesschep of twee lepels in de hete olie om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Schep niet meer dan vier oliebollen tegelijk in het hete vet en laat ze in circa 5 minuten rondom goudbruin bakken. Keer ze tijdens het bakken een keer om. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de overige oliebollen op dezelfde manier. De oliebollen kunnen desgewenst in een oven van 160ºC of in de magnetron worden opgewarmd. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker
Afbeelding
Ingrediënten
Voor circa 24 stuks
1 grote appel
sap van 0.5 citroen
100 gewelde gedroogde abrikozen
0.5 l melk
1 zakje verse gistkorrels
1 eetl. suiker
500 g bloem
zout
100 g rozijnen
olie om te frituren
poedersuiker om te bestrooien
1 grote appel
sap van 0.5 citroen
100 gewelde gedroogde abrikozen
0.5 l melk
1 zakje verse gistkorrels
1 eetl. suiker
500 g bloem
zout
100 g rozijnen
olie om te frituren
poedersuiker om te bestrooien
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1317712
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
488
Bron
boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid