Bereidingswijze
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de rozijnen en krenten door dit beslag. Dek de kom af met plasticfolie of een lichtvormige doek en laat het beslag op een warme plaats 30 minuten rijzen. Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Vorm met twee in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een bergje beslag en laat dat in de olie glijden. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Serveer ze bestrooid met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Ingrediënten
1 pak oliebollenmix
- 3 ½ dl. lauw water
- 1 ½ dl. bier
- 75 gram rozijnen
- 75 gram krenten
- frituurolie
- poedersuiker
- 3 ½ dl. lauw water
- 1 ½ dl. bier
- 75 gram rozijnen
- 75 gram krenten
- frituurolie
- poedersuiker
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1317711
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
6105
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid