oudhollandse appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/15/2007 - 11:06
Bereidingswijze
Klop de eieren los met de helft van de melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
Boor de klokhuizen uit de appels en schil de hele appels. Verdeel ze in plakken van 1 cm dik.

Bereiding:
Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
Afbeelding
oudhollandse appelbeignets
Aantal personen
25.00
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1317710
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
1678
Bron
boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
2 eieren
3 dl melk of 1,5 dl melk en 1,5 dl bier
250 g zelfrijzend bakmeel
4 appels (elstar of goudrenet)
3 eetl. citroensap
frituurolie
50 g suiker
1 eetl. kaneelpoeder

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid