appelbeignet uit koekepan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/15/2007 - 10:50
Bereidingswijze
Bloem en zout in een kom doen. Ei en vervolgens de melk toevoegen. Tot beslag zonder klontjes mengen.

Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in schijfjes van 1 cm dik snijden.
De plakjes bevochtigen met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

Olijfolie verhitten (zonder dat er rook vanaf komt) in een grote koekenpan.

Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak deze aan beide kanten in de hete olie.
Drogen op keukenpapier.

Bestrooien met kristalsuiker en heet serveren.

Variaties: appelschijfjes een uur in een sterke drank (cognac, rum, grappa) laten marineren voordat u de schijfjes in het beslag dompelt, of de melk in het beslag vervangen door licht bier, of een beetje saffraan aan het beslag toevoegen.

Afbeelding
appelbeignet uit koekepan
Vertel iets leuks over dit recept
makkelijke appeltraktatie uit koekenpan
Ingrediƫnten
3 appels
1 ei
100 gr bloem
1,5 dl melk
1 snufje zout
sap van 1 citroen
5 dl Bertolli Extra Vergine olijfolie
kristalsuiker


Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1317706
Homepage ID
1353049
Smaak
A
Teller
736
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
season25
Gelegenheid