Kipnuggets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/1999 - 10:16
Bereidingswijze
- snijd de kipfilets in stukjes van 2 bij 2 centimeter
- Doe aan alle twee de kanten wat sambal, hoeft eventueel niet als je niet van lekker
pittig houdt
- Haal de kipstukjes daarna door de bloem
- Schud het overtollige bloem boven het schaaltje eraf
- Haal de kipstukjes nu door de ei
- Vervolgens haal je het door de cornflakeskruim, goed aanduwen zodat de kipstukjes bedekt zijn met cornflakes
- Leg op de bakplaat van de oven wat aluminiumfolie en leg daarop de kipstukjes
- Leg ze niet tegen elkaar
- Zet ze gedurende 15 minuten in de oven
- Klaar zijn de zelfgemaalkte kipnuggets!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke pittige krokante stukjes kip uit de oven, dus mager!!!
Ingrediƫnten
- 2 dubbele kipfilets
- schaal cornflafes
- sambal
- 2 eieren
- schaatje bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
- scherp mesje voor het snijden van de kip
- lepeltje voor de sambal
- aluminiumfolie
Leuke tips
- serveren met een zoet-zuur sausje
- Lekker om te eten 's avonds bij de borrelf bij de maaltijd
- Ze zijn warm of koud heel lekker!!!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
130536
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
833
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Maak de cornflakes fijn met je handen of een vork, dat kleine stukjes
- Klop de eiren los in een schaaltje
- verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid