kabeljauw uit de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 16:25
Bereidingswijze
In schaal kabeljauw leggen. Limoen sap er over sprenkelen. Alle groenten en
de knoflook en pepers erover verdelen.
De gewone olijfolie (is beter bestand tegen hitte!) er over sprenkelen.De
basilicum er op leggen.
Ongeveer 30 a 35 min. in oven laten garen.
Uit de oven de bieslook er over strooien en de extra vierge olijfolie erover
sprenkelen.
Lekker met gekookte krieltjes en salade met gedroogde tomaten in olie
(potje), met een dressing van olijfolie (extra vierge!) en limoensap.

Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
400 gr. Kabeljauw (Iglo) of vers (lekkerder)
2 eetl limoenssap
2 tn knoflook, fijngehakt
2 rode pepertjes (evt. zonder zaadjes=minder pittig) in dunne reepjes
6 sjalotjes (schoon en evt. in twee-en)
1 witte paprika (of 1/2 rode)
4 vleestomaten (ontdaan van zaad en zaadlijsten, in blokjes)
1 prei, schoongemaakt en in smalle reepjes
1 eetl gewone olijfolie
1 eetl extra vierge olijfolie
2 takjes basilicum
1 eetl fijngesneden bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128211
Homepage ID
13540
Smaak
P
Teller
5400
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200.C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ducky
Gelegenheid