Joke'S Peertoetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/28/1999 - 16:59
Bereidingswijze
Schil de peren en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Maak de holtes eventueel iets wijder. Hak de gemberbolletjes heel fijn. Schep in een kommetje de gember en rozijnen door elkaar. Vul de holtes van de peer met het gembermengsel, druk het goed aan. Zet elke peer op een wat uitgerold plakje bladerdeeg en vouw het deeg rond de peer omhoog. Druk het deeg van de peer dicht en druk ook de naden dicht. Zet de peren op een ingevette bakplaat. Klop in een kommetje het ei los. Bestrijk de deegpakketjes met ei en strooi de suiker erover. Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en pak de pakketjes in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm. Lekker met vanillevla of roomijs
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
peer gevuld met gember in bladerdeeg
Ingrediƫnten
4 plakjes bladerdeeg, 4 kleine rijpe peren, 8 bolletjes gember (baukje), 2 eetlepels rozijnen, boter, 1 ei, 2 eetlepels suiker
evt. roomijs of vannillevla
Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor (mesje kan ook)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
125512
Homepage ID
3473
Smaak
N
Teller
309
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bladerdeeg laten ontdooien
verwarm oven voor op 200 ?C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
joke_smul
Gelegenheid